Serkozy » Specials » Made in china

Made in China, concept met ongekend succes

Made in China, concept met ongekend succes Niet alleen heeft China zich met rasse schreden ontwikkeld tot een economische supermacht, het speelt zich ook in de kijker met evenementen van formaat. Na de Olympische Spelen 2008 is de Wereldtentoonstelling 2010 daar een sprekend voorbeeld van.

Wereldtentoonstelling

Op 1 mei 2010 startte een van de grootste evenementen van dit jaar, de Wereldtentoonstelling Expo 2010. De tentoonstelling heeft dit jaar als centrale thema "Better City, Better Life" en zal duren tot 31 oktober. Inmiddels hebben 185 landen en 45 internationale organisaties hun deelname bevestigd en worden er niet minder dan 70 miljoen bezoekers verwacht. Daarmee zal deze wereldtentoonstelling de grootste ooit zijn.

World Expo 2010 bezoeken

Al met al wordt China een steeds aantrekkelijker bestemming voor vakantiegangers en zakelijke bezoekers. Een aantal gerenommeerde Europese luchtvaartmaatschappijen, waaronder Air France-KLM en Lufthansa, speelt handig op die trend in en biedt inmiddels een heel scala aan goed verzorgde en goedkope vluchten vanuit Europa naar China. Maar ook drie grote Chinese luchtvaartmaatschappijen laten zich op dat traject niet onbetuigd. Volop keus dus als u vanwege de World Expo 2010 of anderszins een bezoek aan China wil brengen.

Eén advies zou men als China-ganger maar beter in acht nemen: vroegboeking verdient altijd de voorkeur; Met het geld dat men daarmee bespaart, zou men op de (vakantie)bestemming heel wat leuke dingen kunnen doen; Maar misschien wilt u dat voordeel ook al besteden aan uw eerste conversatielessen in de Chinese taal. Over geld gesproken, in een van onderstaande artikelen wordt ook uiteengezet hoe men in China het best kan betalen. En met het oog op de komende wereldtentoonstelling Expo 2010 is die bijdrage specifiek toegespitst op een verblijf in Shanghai.

De bijdragen onderaan deze pagina geven u alle informatie die nodig is voor een geslaagd verblijf in China.
China, land van Ping en Pong: fabels en feiten over China

China, land van Ping en Pong: fabels en feiten over China

De titel staat symbool voor veel fabels en feiten die men met China in verband brengt. Loempia's en pagodes, maar ook amandelvormige ogen en lange vlechten. Veel misverstanden bestaan er ook over de C…
Chinees leren goed voor je loopbaan

Chinees leren goed voor je loopbaan

Door chinees te leren verzeker je jezelf van een plus voor de carrièreladder. Met name in economische opzicht hebben Europa en China sterke banden. Veel Chinese bedrijven hebben al vestigingen in Euro…
Hoe betalen in China

Hoe betalen in China

Voor een kort verblijf in China bestaan er verschillende manieren om aan geld te komen. Goede opties zijn altijd reischeques of contant geld (Euro's of Dollars). Ook kan men zonder problemen geld opne…
Gepubliceerd door Serkozy op 30-04-2010. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: 422694, Pixabay