Artikelen 1 - 10 van 10 in de rubriek Eten en DrinkenEten en Drinken
Als bezinksel wordt in wijnterminologie de drab genoemd die bij langdurige opslag in een fles wijn neerslaat. Dit bezinksel moet van de wijn worden gescheiden door die te decanteren alvorens te drinke…
Bier en wijn, 10-08-2008
Aangezien wijn nog altijd een natuurprodukt is (zij het dat de mens met zijn ervaring en vakkennis dit natuurprodukt wel heel ver in de hand kan houden), zijn er eindeloos veel variaties in kwaliteit…
Bier en wijn, 07-08-2008
Alles is al gauw top in de horeca. Topkok hier, toprestaurant daar. En cafés die een hapje serveren heten plots eetcafé. Maar wat is nu een goed restaurant?
Horeca, 30-01-2012
Is eten online bestellen de nieuwe trend? Ja, de supermarkt komt bij je thuis of op kantoor. Maar welke voordelen heeft online eten bestellen voor de consument?
Horeca, 09-01-2013
Invriezen van levensmiddelen is een praktische toepassing om voorraden aan te leggen en die voor een langere periode te bewaren. Op een paar uitzonderingen na kun je bijna alles invriezen. Vis, vlees,…
Diversen, 03-04-2009
Bespaar jezelf de kosten van duur mineraalwater want de vraag 'is kraanwater gezond?' kunnen we met een volmondig 'ja' beantwoorden. Maar feit is wel dat er steeds meer chemische stoffen in onze water…
Dranken overig, 20-09-2011
Wat zijn de voordelen en nadelen van koemelk en hoe wordt die melk geproduceerd? Er is tegenwoordig ook melk van soja, haver of lupine. Wat zijn dat eigenlijk voor producten en kunnen ze koemelk volle…
Dranken overig, 28-04-2014
Het drinken van een glaasje wijn behoort tot de aangename dingen in het leven en Nederland is steeds meer vertrouwd geworden met wijn. Toch voelen velen zich op het gebied van wijn altijd nog wat onze…
Bier en wijn, 02-08-2008
Vanille is de vrucht van een orchidee. In het binnenste van de vanillepeul bevinden zich veel kleine donkere zaden, die omgeven zijn door een olieachtige vloeistof. De typische vanillesmaak verfijnt v…
Producten, 03-10-2017
De kwaliteit van wijn in de winkel is voor velen een vraagteken. Enig houvast is vaak het etiket, maar voor de meesten onder ons is ook dat wijnetiket een mysterie. Maar dat hoeft niet. Wijnetiketten…
Bier en wijn, 10-08-2008