Serkozy » Specials » Kredietwaardig

Hoe kredietwaardig moet je zijn?

Hoe kredietwaardig moet je zijn? "Auto huurkoop zonder BKR". Zomaar een van de meest gebruikte zoekopdrachten in Google. Lenen kan wensen in vervulling laten gaan. Maar eerst moet men zich de vraag stellen of een krediet verantwoord is. Hoe kredietwaardig ben ik? Kan ik me een lening wel veroorloven?"

Auto huurkoop zonder BKR

Maar liefst 9900 maal per maand (!) wordt deze zoekopdracht door consumenten in Google ingetikt. Maar vooral bij het aangaan van leningen worden door consumenten veel vergissingen begaan die gemakkelijk vermeden hadden kunnen worden. Gestrande leenovereenkomsten zijn nagenoeg altijd toe te rekenen aan het falen van de geldzoekende. De voornaamste fouten en daarmee tevens de zwakke punten van de leningnemer: men is te goedgelovig en te roekeloos.

Want hoe laakbaar het gedrag van financiële instellingen en bemiddelaars soms ook is, dergelijk gedrag zou niet denkbaar zijn zonder de argeloosheid die sommige geldleners kenmerkt. Kredietzoekenden kennen weliswaar de risico's van geld lenen, maar schuiven die terzijde in de veronderstelling dat onze nationale toezichthouder AFM over hen waakt. Men beseft onvoldoende dat men zélf eerstverantwoordelijke is voor eigen handelen. Wie verantwoord geld wil lenen moet vooral niet overhaast handelen en zich vooraf terdege informeren. Onderstaande artikelen bevatten nuttige tips en aanbevelingen.

Ook zijn consumenten er vaak niet mee bekend dat er eenvoudige mogelijkheden bestaan om hun kredietwaardigheid te verbeteren bij bank en BKR. Wist u bijvoorbeeld dat een ongebruikt doorlopend krediet nodeloos kredietruimte opsoupeert en dus de totale leencapaciteit volgens het BKR reduceert. Men kan zo'n ongebruikt DK daarom beter door de bank laten aflossen waardoor er weer extra kredietruimte bij BKR vrijkomt.
Tien beste tips voor het lenen van geld

Tien beste tips voor het lenen van geld

Dringend geld nodig? Houd dan rekening met deze 10 geld-lenen-tips. Leen geen geld zonder deze 10 gouden regels voor krediet en lening in acht te nemen!
Over lenen en krediet

Over lenen en krediet

Een lening online afsluiten raakt steeds meer ingeburgerd. En een handtekening onder een kredietovereenkomst is snel gezet. Het afbetalen ervan duurt veel langer en kan verdomd duur worden. Wat beteke…
Alles over lenen, schulden en het BKR

Alles over lenen, schulden en het BKR

Geld lenen lijkt zo simpel. De media bestoken ons met pakkende slogans over geld lenen: snel lenen, goedkoop lenen, lenen met of zonder BKR. Het BKR is immers de grootste bron van informatie over de k…
Slechte kredietwaardigheid vermindert kansen op krediet

Slechte kredietwaardigheid vermindert kansen op krediet

Kredietwaardigheid speelt op internationaal economisch en financieel gebied een belangrijke rol. Denk maar aan de invloed van gerenommeerde ratingbureaus (kredietbeoordelaars) als Moody's, Standard &…
Gepubliceerd door Serkozy op 01-05-2010, laatst gewijzigd op 15-07-2016. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties