Wat doen bij waterschade
Dagelijks is er in Nederland talloze malen sprake van waterschade. Reden genoeg dus om in de vorm van een handleiding wat praktische tips en aanbevelingen te geven. Die zullen niet alleen informeren maar ook illustreren hoe belangrijk en interessant het thema "waterschade" is.
Snel handelen is geboden
De artikelen met betrekking tot waterschade laten zien hoe men waterschade kan vermijden maar ook hoe men in voorkomende gevallen handelend dient op te treden. Want met name in de eerste minuten kan men door juist handelen vaak een grotere schade in de woning of het gebouw voorkomen.
Checklist voor noodgevallen
Verder wordt uitgelegd van welke verzekeringen u in geen geval verstoken mag zijn en treft u een checklist voor noodgevallen aan die u misschien wel wilt afdrukken. Die checklist geeft nuttige tips over het juiste handelen bij waterschade.
Aantal schadeclaims voor waterschade neemt toe
Werd er in 2007 nog slechts één waterschade per 25 opstalverzekeringen geclaimd, in 2011 was dat al opgelopen tot één op de 25 polissen. Bron: Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS). Concreet betekent dat er elke elke minuut ergens in Nederland een leidingbreuk is die vaak grote schade aan gebouwen en inventaris aanricht. Dan is professionele en vooral snelle hulp geboden. Het lek, ook wel lekkage, moet zo snel mogelijk worden gelocaliseerd en gedicht. Zo’n snelle schadebeperking is belangrijk om de gevolgschade zo gering mogelijk te houden.
De verplichting om schade te beperken
De verplichting om ingeval van een calamiteit de schade te beperken, is in de wet verankerd. Dat betekent onder meer dat de hoogte van de schadevergoeding wel eens lager uit kan vallen als de benadeelde heeft nagelaten om de schade te voorkomen of te beperken.