Serkozy » Specials » Krediet op maat

Wat u over krediet moet weten

Wat u over krediet moet weten Wie geld leent, moet zorgvuldig afwegen welk soort krediet hij kiest. Financiële instellingen en banken bieden verschillende soorten leningen aan, afhankelijk van de aanwending. Het bestedingsdoel bepaalt ook vaak de looptijd van de lening, want dure goederen moeten in de regel over een langere periode worden gefinancierd dan kleinere aankopen. Tot de meest populaire kredietsoorten behoren de persoonlijke lening, het rekeningcourantkrediet en de hypothecaire lening. Deze drie types leningen zijn tegelijk ook een voorbeeld van een kortlopend, middellang of lange-termijn-krediet. Naast deze soorten leningen zijn er natuurlijk ook andere kredietvormen, meestal leningen specifiek toegesneden op bepaalde gebruikersgroepen, zoals studenten of ambtenaren.

Welke lening is voor mij het beste?

Het is van belang om eerst een zorgvuldige kredietvergelijking te maken voordat u een kredietovereenkomst ondertekent. Er bestaan uiteraard meerdere manieren om leenvormen en condities met elkaar te vergelijken, maar het vinden van de juiste lening voor een specifieke situatie is meestal terug te voeren tot twee simpele vragen:
  • Welke is voor mij de beste kredietvorm?
  • Wie kan mij die het goedkoopst aanbieden?
Meer weten? Welke lening is voor mij het beste?

Rood staan

Ook roodstaan is tegenwoordig een vaak gebruikte kredietfaciliteit. Daarbij krijgt de consument de mogelijkheid om zijn saldo op de lopende rekening tot een van tevoren afgesproken limiet te overtrekken. Oorspronkelijk was deze kredietvorm bedoeld om een kortstondig financieel tekort te overbruggen, bijvoorbeeld bij plotselinge en onvoorziene uitgaven. Het is eigenlijk een zeer-korte-termijn-financiering.

Maar roodstaan wordt tegenwoordig vaak gedurende een langere periode gebruikt en kan enkele maanden tot zelfs jaren in beslag nemen. Vanuit economisch oogpunt is dit evenwel niet aan te bevelen voor de kredietnemer, omdat roodstaan tot een van de duurste kredietsoorten behoort. Lees er alles over in Krediet op je betaalrekening

Lening online aanvragen met rentekorting

Met name voor aanstaande kopers van een eigen huis kan het zoeken naar een lening op het internet erg lonend zijn. Want bij directbanken of onlinemakelaars is de aanschaf van een nieuwe woning vaak aanmerkelijk goedkoper te financieren. Wel moet men het in dat geval doen zonder financieel advies. Meer details vindt u in Lening online afsluiten.

Schuldsanering aanvragen

Met leningen financieren we steeds vaker aankopen die we ons niet echt kunnen veroorloven. Een grotere auto, de nieuwste tv of de vakantiereis naar een luxehotel. Werd vroeger eerst lang gespaard, tegenwoordig geven veel mensen het geld al uit dat ze nog niet hebben.

Indien op een juiste manier ingezet, kan krediet aan een consument natuurlijk een groot aantal voordelen bieden. Maar maat houden blijft belangrijk zodat de kredietnemer niet wordt overbelast, omdat dat niet zelden eindigt in een persoonlijk faillissement. Ondanks alle welvaart in ons land moeten elke dag talloze mensen schuldsanering aanvragen. Als het niet meer lukt om zelf van de schulden af te komen, kan schuldhulp uitkomst bieden.
Welke lening is voor mij het beste?

Welke lening is voor mij het beste?

Welke de beste lening is, is doorgaans simpel te beredeneren. De lening moet aansluiten bij jouw specifieke behoefte. Is langere tijd en vaker geld nodig, dan is doorlopend krediet een goede keus. Is…
Rood staan op betaalrekening kan kredietwaardigheid schaden

Rood staan op betaalrekening kan kredietwaardigheid schaden

Een betaalrekening of lopende rekening behoort tot de financiële basisuitrusting van iedere volwassene. Ongeacht of men salaris, kinderbijslag of een studielening ontvangt, iedereen met inkomen of rec…
Lening online afsluiten

Lening online afsluiten

Als we een lening online afsluiten, valt de aankoop van een woning gunstiger te financieren. Kredietbemiddelaars bieden een online lening aan met rentekorting en zonder afsluitprovisie. Omdat persoonl…
Gepubliceerd door Serkozy op 29-04-2010. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties